Ресторант “при Миро” в село Усойка е любима кръчма на път Е79  на юг от София. Вкусната храна, пикантните ястия, бързото обслужване и богатото меню са го утвърдили /подобно на “Зеко” на магистрала “Тракия”/ като място на основен път, което при пътувания в съответната посока винаги си заслужава да бъде посетено. И дори заслужава да се пътува специално до там, заради добрата кухня.

Ресторанта е точно на главния път. Имайки и закрита, и покрита външна част е уютен във всяко време. Менюто е повече от богато, като любими ястия са балканската салата, тънките сръбски питки и /за хора, обичащи пикантните храни/ – бялата вешалица с лют сос и лютите печени чушки на скара. Всичко това, полято с бира Радебергер, ненатрапчива музика, и обичайно бързо обслужване.  Ресторанта също така предлага голяма част от менюто за ‘вкъщи’, което е особено подходяща идея за скарата на дървени въглища, ако бързате за вечеря :) .

Допълнителна информация за ресторант “при Миро” можете да намерите на неговия сайт тук .

Добър път и добър апетит :)

Share

Един коментар

  1. SAS казва:

    Да отбележим, че след пускането на магистралния участък от Дупница до Благоевград /и последвалото драстично спадане на трафика по стария път през с. Усойка/, ресторанта бе преместен. Сегашното му местонахождение е в участъка на път Е79 при с. Железница, непосредствено след тунела.

Вашият коментар

Анти-бот проверка: